30 ноември 2014

Цветен коледен венец от фунийки
    


Привет скъпи приятели. 
Тази година ще ви покажем как от цветни фунийки да си направите неповторим Коледен календар. Няма никакво време за размотаване, грабвайте цветни хартии и лепило и ни последвайте под дъгата. 

Нужните материали са:

  1. Цветни хартии
  2. Лепило, ножица, линия 
  3. 2.5 метра панделка с коледен мотив
  4. Цветни маркери 
  5. Бонбони, бадеми, лакомства За календара избрахме четири основни цвята. От тях изрязахме квадрати с размер 15см на 15см


 От квадратите се свиват фунийки се залепят. Пробвахме с сух тип лепило, но е по-добре с лепило тип С 200.
За да държат по-добре ползвахме щипки за горния и долния ъгъл на фунийката. Дари израза малки, кръгли личица от цветна хартия. Изрязахме коси за всяко личице и сложихме кръгче с цифричка на всяка фунийка. 
Всяка фунийка с телбод закачихме към панделката, чак след това в горния край сложихме личицата. 


Децата си направиха ангели, подаръци, елхички,звездички и джудженца за фуниките.
На ангелите сложихме крила. Аз два смешни елена и момичетата и те си направиха по един, така календара стана много весел. Във всяка фунийка сложихме бонбончета, бадеми и лешници. 


  Още съм приготвила малки изненади за момичетата във всяка фунийка има стихчета, песнички и малки картинки за рисуване. Надявам се да сме ви накарали да се усмихнете и да седнете за няколко часа заедно за да майсторите, да се смеете а защо не и да изпеете: Тихо се сипе първият сняг... 

Прекрасни предколедни мигове от мен, Вяра и Дарина.1 коментар:

  1. Честита Нова Година! Да е цветна и щастлива, все едно е изтъкана от твоето въображение и направена от сръчните ръце на семейството ти :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...