22 февруари 2015

Кокетни гривни - мартеници с панделка
Привет майки и малки сръчни госпожици. 
Март е след седмица,  а ние моите момиченца решихме да ви покажем как с малко повече изобретателност може да си направите напълно неповторима мартеничка-гривна. 


Нужните материали са:

  1. ластиче за надяване на мъниста
  2. тюл
  3. памучна дантела 
  4. мъниста - бели и червени 
  5. игличка за нанизване Сложих ластичето от две в игличката за да силна гривничката.
Може да редувате червени и бели мъниста в ситен цветен наниз също на ластиче. 
Малките мъниста в оранжев цвят сложих за да не се изнизват белите от долната страна. След като свърших с нанизването ги отвързах. За да е точно на ръчичките на децата измерих наниза преди да го завържа. Скрих възелчето в мънистото пред него. 


На местенцето където е скрито възелчето от памучната данетела вързах панделка.

Другите два наниза сложих един до друг и заедно ги вързах с бял тюл. Оставаше само да ги пробваме на една малка пакостлива ръчичка. Прекрасен ден от нас.


1 коментар:

  1. Позакъсняло, но от сърце - освен че са интересни и е било забавно да си ги направите, ами могат да се носят и след празника, особено когато слънцето ние сгрее и приберем дрехите с дългите ръкави :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...