20 ноември 2016

Вълшебна гора - предколеден календар

Здравейте скъпи приятели. Има само няколко седмици до Коледа. 

Аз и момичетата всяка година изработваме цветен предколеден календар. 
Искаме всеки път идеята да е лесна, шарена и подходяща за деца.
Прекарваме вечерите след училище заедно в изрязване, рисуване и смях.

Ако ви се намират  24 празни ролки от домакински фолио или от тоалетна хартия.
Твърди цветни хартии, голям стар кашон, бои, маркери, и лепило и пистолет за горещ силикон, пробвайте да направите нашата шарена гора.

За начало момичетата оцветиха ролките от домакинско фолио с кафяво, бежово и млечно бяло. Когато боята изсъхна, украсиха стволовете на дърветата с маркери. Така имахме брези, ябълки, борове и ели. 
 Малкият Емил, все още не умее, да рисува, но пък сладко се смее, седи, гледа, мачка шарените хартийки на каките. 
 

 Всички 24 корони дръвчета са изрязани от цветен картон - имаме сини, зелени, жълти, оранжеви и кафяви корони на дръвчета.


Момичетата сами изрязаха и укриваха всяко едно дръвче. От цветен картон изрязаха числа от е 1 до 24 за да отговарят на дните до Коледа. 

Всяка корона на дърво е залепена за пънче от домакинска хартия. Ползвахме пистолет с горещ силикон и лепило тип Ц200

За да стоят изправени и подредени в гора, всяко дръвче е залепено за старият картон оцветен в зелено, кафяво и синьо. Той ни служи за основа и имитира трева. От бяла хартия, момичета изработиха подаръци под елхичка номер 24, идеята беше на Верето.
В пликчета сложихме: фурми, бадеми, захаросани банани, лешници и смокини.
За да има лакомство за всеки ден и то да е хем вкусно, хем здравословно.Сега с нетърпение чакаме декември, всички ядки и сладки плодове ще се изгризат, а гората ще остане чудна играчка за мини фигурките на дракони на децата.
Пращам ви цветни поздрави и шарени усмивки.
1 коментар:

  1. Радвам се на всяко ваше ново произведение, Иве! Щастливи дни на очакване и весели подготовки на най-вълшебните празници в годината!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...