24 септември 2011

Добре дошла блестяща есен




    В утрините пада тежка роса, но в средата на деня светлината грее в ослепително златно. Опитвам да я уловя, и запазя... чист спомен, лято в зенита си, есен на прага.

    Като дете си мечтаех да бутилирам слънце, и да запазя палещия прахоляк на стария коларски път смесен с вкуса на презряло грозде от лозята на дядо. 






   Откакто се помня, есента ми донася вдъхновение и леко горчива тъга, точно като недоизказано ноктюрно. 

   Тук е мястото да споделя с вас, едно прекрасно и уютно място Сraftberry bush в което творчеството прелива и докосва с непринуденост и очарование във всеки детайл. 
 И понеже съм на вълна ечемик, плетените от канап стръкове на Lucy няколко дни вече ме връщат към страницата й за да им се любувам. Ето и самия пост - Канап и Мрежа за пилета 



   Днешното ми предложение е в графата минимални усилия и материали. Няколко житни класа, спрей боя в цвят злато, и само пожелание кензан (специални поставки с метални "игли" за закрепяне на растения) но той спокойно може да се замени с висока ваза. 






   Класовете ги напръсках върху кафеникав картон с идеята да не хабя боята. Така златно кафявия картон много бързо ще влезе в употреба за изработката на есенни листа.  





  Уверявам ви, че на минималното слънце което грее из нашите ширини,  у дома имам парчета блестяща есен.     




                       Приятен и творчески уикенд.  

5 коментара:

  1. Чудо е това творение...
    И толкова приятно разказваш, този постинг сам по себе си е произведение на изкуството.
    Трябва да пишеш...

    ОтговорИзтриване
  2. Много си мила. Имам нещо за теб... Цък : http://i55.photobucket.com/albums/g142/mihof33/P1120894.jpg Инак, напоследък някак нямам желание да пиша. Нещо се завърта и света ми се пренарежда... по-скоро правя разни неща защото ме разведряват от разни неполезни мисли... Но иде златния сезон за размисли и дано донесе и мъничко надежда за шантавото ми перо.

    ОтговорИзтриване
  3. Много настроение ми донесе с тази красива пъстрота... :)
    Благодаря ти..

    ОтговорИзтриване
  4. от къде да намеря кензан

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам, че в големите цветарски магазини може да се намери без проблем. Поздрави.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...