03 октомври 2011

Влюбената възглавничка



Един ден я видях в http://pinterest.com/  просто такава прекрасна в бяло и синьо. След месец попаднах и на розов вариант и вече напълно се влюбих.

  Първоначалната идея обаче по всичко личи e на:  v аnd co магазин защото там видях, че се продава кройката и. Лично аз с обясненията си нямам, никакво намерение да съпернича на това да се продава нещо изпитано и точно като тяхната кройка. 
Нашата възглавничка е напълно аматьорско изпълнение при все, че съм дипломиран конструктор-моделиер.

Розовата открих  The House of Smiths  ,  едно интересно място за дизайн и интериор  в което има много романтика. Тяхната инструкцията е доста подробна но малко се различава от моя вариант, в това че при мен се пълни самата калъфка и няма вътрешна възглавница.  Въпреки това розовата също много, много ми харесва и дълго се колебах дали да не избера и за нашата розов сатен. 



  

И така необходимите материали за Влюбената възглавничка която в готов размер е 47см на 50см са:  двa малки детайла от сатен с размери 47см. на 50см. + от всички страни по 1см резерва за шиене, или след изрязването детайлите са с размери 48см. на 51см.  

Един голям детайл с размери 1, 50 см на  на  47см. + 1см от всички страни резерва...  или рязането е 1, 51см  на 48см. Искам да поясня, че за да има достатъчно пищен набор съм пуснала три пъти избраната дължина на възглавничката, затова ако имате различни размери. Примерно размера й в готов вид 50см. на 60см.  добре е големия детайл на вашата възглавница да е дълъг 1.80 см. 



След като се се скроят детайлите се налагат един върху друг и несъответствията да се изрежат. 
1. Големия детайл по линията на дължината се набира. Машината е настроена на горен силно опънат конец. 
2. Следва набора да се разпредели равномерно по дължината на детайла  така, че големината  му в готов вид да е равна на  големината на малките детайли, или 48см на 51см. 
3. Един от малките детайли се пришива от горе и от долу с прав шев точно в линията на набора на големия детайл ( най-добре е тук да се направи шев в шева за да стане както трябва) Цъквайки върху снимките се вижда как двата детайла са прикрепени един за друг.


4. Получения набран детайл се поставя лице с лице към последното парче и двете се монтират по четирите страни като се оставя отвор с размер 5см възглавничката да се обърне. 


 5. Верето заема очакваната си роля в заниманието, след обръщането започва да пълни с  ОБЛАЧИНКИ- както казва тя на ватата. 

 6. Отвора се затваря, единия вариант на машина, другия на ръка със скрит бод.
7. Украса е свободно избираема. Тези цветя може да се научите как се правят от тук.







Това е... два дни след това направих и следващите две възглавнички, но те си имат всяка своя история и ще ви разкажа по натам. 


Лек ден и само ако не опитате няма да разберете, колко е лесно.  

1 коментар:

  1. Иве така както го обясняваш наистина звучи много лесно, но съм толкова скарана с шиенето дори и на ръка, че ще ми трябва време да се престраша :) Страхотни са възглавничките! Аз съм влюбена в тази с балоните! Поздрави на малките помощнички и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...