11 декември 2011

От всичко стават снежинки - част трета

Само шепот, само бледи стъпки, заслушвали ли сте се колко е тихо когато вали сняг. Колко кротко въздиша земята.  
После слънцето прокъса перлените облаци, и един лъч изпъва златните си ръце за да изплете елмазена дантела върху всяко клонче.

Така беше днес когато отидохме навън, миг слънчице и замръзнания мъх заприличва на килим изтъкан от сърма. Децата се попързаляха, a когато се прибрахме се сетих за горещия шоколад  които, пихме заедно сутринта.
А сега ваш ред да седнете за малко и видите в няколко  последователни стъпки как се прави тази снежинка- звездичка.




За нея са ви нужни няколко празни ролки от тоалетна хартия. От тях нарежете ленти с ширина 1см , и ги сгънете последователно така.
 След това шест от тези сгънати ленти слепваме и прихващаме с щипки.
След като първоначалната звезда е готова, може да изберете как да продължите. Може би така...
 Или може би така, с още един кат сгънати ленти на V. Аз бих направила и двата варинта ако имах повече материал, но... :) туй като нямам избирам втория.



 Слeд като съм подредила и втория ред V-та, слагам в тях крилца. Познайте кой ми ги извива. :)

  Получава се така. Но вие може да импровизирате и да изберете своя комбинация.
В крилцата добавих една V- сгъната лента и една елипска. На всяка стъпка лепя и притискам със щипки.

Там където са щипките след махането им съм добавила още едно V  и над него едно крилце. Това е. Не следвайте рецептата, а си сътворете ваша. Така и ние днес малко изменихме горещия шоколад на Двама с мама., но децата бяха доволни. След това я боядисахме с бяла боя, и после с малко синя( с техниката на сухата четка)  и накрая я пръснах със сребърно.




  Прекрасна нова седмица от мен. Имате ли ролки сътворете си снежинка. Имате хартия изрежете си гирлянди, имате брашно опечете си медени курабийки, но не оставяйте коледния дъх да излети през комина.

Поздрави.
  
Snowflake Party




14 коментара:

  1. Оохххх, най- благородно ви завиждам за снега. Тук е само мъгла и студ :(
    По ирония на съдбата най- красивите снежинки стават от празни ролки от тоалетна хартия, хихихи... Аз имам проблеми със залепването на елементите - с двойно залепващо тиксо не става, а с всичколепящото на UHU не издържат дълго... Мисля да пробвам с моментно лепило, пък да видим...

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, ние ги лепим с лепило за дърво, вече е изпитано... с моментно не става, и ако залепи след време става гладко и твърдо и при нужда пак да се за прилепят става невъзможно. Ще чакам вашата снежка-белоснежка нетърпение... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Привет и от мен,с тиха въздишка,в очакване на снега....!А дотогава ще опитаме и този вариант,днес ,с децата правихме венци и нарязахме парчета от ролки,оцветени в червено и бяло...но скоро ще споделя,да не говоря напразно...БЛАГОДАРЯ за чудесната снежинка!И хубава вечер, с този дух!

    ОтговорИзтриване
  4. Май определено е време да поканя коледният дух и у дома :)Прекрасно снежно ...

    ОтговорИзтриване
  5. Благодарности за чудесните празнични идеи!
    Харесах си няколко нещица, които ще направим заедно с голямата ми дъщеря. Тя е болна и си е вкъщи и все се чудя с какво да я занимавам.
    Малките ти помощнички са големи сладурки! Как съсредоточено работят :))
    Поздрави и пожелания за вълнуващи предколедни занимания!

    ОтговорИзтриване
  6. Super ideja, prekrasna pahulja!!!!!
    Imaš dvije prelijepe princeze!!!!
    Pozdrav, hvala na komentaru.

    ОтговорИзтриване
  7. Ива, Вяра и Дари - искрено се възхищавам всеки път на прекрасните ви креативни идеи и на неуморимостта с която ги изпълнявате. Очарована съм от духа, който цари от вашата страна на дъгата и как от всичко, попаднало при вас успявате да сътворите красота и вълшебство.Моите адмирации!
    Искрено ви благодаря за това,че успяхте да споделите своите красиви снежинки и тайната за направата им в Хоби предизвикателство №2 "Kоледна украса"

    ОтговорИзтриване
  8. Ох,че страхотни идеи има при теб! А само какви помощнички!Искрени поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. още сега ще се опитама да ги направя.

    ОтговорИзтриване
  10. Ах, какво да ви кажа... Щурчо, Краси, Калисто, Ели, Габи, БЛАГОДАРЯМ ви, че ни посещавате.

    Беаркис, нямам търпение да видя венеца ви. Много ми приятно, че винаги ми оставяш едно малко прозорче в което мога да си мечтая какво правите вие.

    ОтговорИзтриване
  11. Уау! Вашият снежинка венец е невероятно ...Благодаря ви много за споделяне на това!Вие и вашите дъщери са толкова талантлив.Много съм впечатлен :)

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасно, поздравления и пожелания за много идеи и мечти!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...