20 януари 2012

Снежно бяло, ледено синьо, вечерно синьо, кристално прозрачно, стоплящо червено / Pastic Bottle Earrings

 Кое е важно?

Материята или идеята.

"Reduce, Reuse, Recycle"

Ако вярвате, че идеята носи всичко, то сте дошли на правилното място.

От какво са направени обиците? Вероятно, ако сте ми били преди няколко дни на гости вече знаете.  Пластмасовите шишета които всеки изхвърля и опредено не мисли за нещо ценно, за мен имат голяма стойност. Защото не ги купувам ежедневно и защото имат прекрасни цветове, най вече защото носят идея която харесвам и непрекъснато преоткривам.

Днешната публикация е малко целенасочена, защото тези три чифта обици са правени след като видях предизвикателството на Двете елши. 

Ледените полумесци, станаха най-близки до моето усещане за зима, издраскан от стъпки лед, цветя по стъклата, замръзнали капчуци. Студено и тихо, дори малко зловещо самотно.






Червените пък са най-разчупените които до сега съм правила. Имат малко общо със зимата, но пък ужасно се увлякох докато ги правя, и имат много възможности за визията, чрез разместване на елементите им.



Сините топченца, кореспондират с предишните оранжеви ветрила, но тук дъгите са затворени. Има едно страхотно нещо в този тип обици, дори малко по-големи са ужасно леки, почти забравяш, че ги носиш.





Това е моето предложение, имам още няколко модела, които вече обмислям, ако ми стигне времето ще ги направя.

Поздрави и много благодаря на  Двете елши  за дадената възможност.


16 коментара:

  1. Страхотни обеци, поздравления, сигурно мн хора се радват на невероятните подаръци, които им правиш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Меги, много не, защото нямам толкова обици, но и малко стига понякога... :)

      Изтриване
  2. лелееее каква красота!!! не мога да реша кои ми харесват най-много! и трите чифта са страхотни! Много ми харесват бижутата от нестандартни материали!

    Благодаря, че се включи в новото предизвикателство на Двете Елши :о)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Радвам се, че не само аз харесвам нетрадиционни материали. Поздрави.

      Изтриване
  3. Не мога да не изразя възхищение! От както видях твоите обици в къщи вече не се изхвърлят бутилка, а и започнах да контролирам безалкохолните на половинката и да му ги купувам според цвета на шишето :) За сега ми се получават само безформени парчета, но не съм се отказала!
    П.П. Червените имат много общо със зимата и най-хубавият зимен празник - Коледа :) Поне според мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, това се казва голяма похвала... определено е голяма страст, аз се захванах пролетта, но доста време ми отне докато свикна, и чак лятото направих първите, а може би чак сега съм прецизна. Успех, не се отказвай. Страхотно, е че с идеята се разпространява. Има ужасно много възможности и когато направиш нещо, моля сподели го. Поздрави.

      Изтриване
  4. Пак си направила страхотни обички!Прекрасни са! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имах подходящи цветове... и бързо станаха. И на теб чудесен неделен ден.

      Изтриване
  5. Страхотна си отново!Браво,продължаваш да бъдеш вдъхновителка! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна идея! Толкова са красиви и снежно-ледени и просто прекрасни!
    Идеята ти за използвания материал е много добра и зелена! Браво!
    Благодаря ти, че се включи в новото предизвикателство на Двете елши!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обичам зелени неща... не само като замисъл, но и тотално буквално. Рали, благодаря за гостуването, останете и се чувствайте у дома си.

      Изтриване
  7. Много са красиви! Определено много чисто работиш, преди време и аз се бях опитвала да правя такива неща, но не ми хареса резултата определено- прекалено бързо ми се свиваше пластмасата и не успявах да постигна желаната форма, определено ме вдъхнови да опитам отново. Много са красиви поздравления.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, добре дошла. След твоите думи се замислям, че в повечето пъти нямам замисъл нито идея как ще изглеждат дадени обици, просто следвам материала, или става или не става, режа го предварително без да знам какво ще сглобя, ако има нужда скъсявам. Така и аз накрая съм изненадана. Много се радвам, когато нещо се разпространява, и ако опитате задължително сделете какво е станало.

      Изтриване
  8. Иве,страхотни са! Не просто от нестандартни материали- обеците са нестандартни и като форма и като безкрайни възможности да се променят.Много са вдъхновяващи. Сега само това ми остава да добавя към хобитата си и..вече ще трябва да търся нова къща :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...