06 февруари 2012

Сърца от пясък

Привет, отново с розово вълнение.




Надявам се да не съм ви изгонила с предишните си няколко поста. Понеже любовта е капризна спътница, днес ще засипем сърцата с пясък. Напълно буквално казано, без грам романтика. 


Нужните материали са:
Лепило за дърво
Цветен картон
Четки
Шаблон, ако искате може да си нарисувате сърцата сами. :) 
Боркати в тубичка и бои за стъкло.








Това е една много лесна занимавка на деца. И понеже този път имам цялата работилница снимана няма да досаждам с приказки. 
 Обрисувания шаблон се намазва внимателно с лепило. 
 А след това невнимателно и обилно се посипва със пясък. За по малките сърцето нека е с по-големи размери.



А заниманията  с лепило и пясък им харесат, може да си направят лунен пейзаж... От много отдавна се каня да споделя тази идея с вас защото не я правим за първи път. Много красиво се получава, ако имате цветен фин пясък. Той се купува в магазините с креативни материали. Ако рисунката толкова ви харесва може да си я ламинитате дори, ние имаме една такава.  



 Добре дошли на луната. Има си и камъчета, дори. 
Следващия етап излишния пясък се изтупва и се слага контур от цветен брокат. 






 Дари  прави каквото може.  Резултатите са налице. АРТ...  
 Верето е доста по-прагматична. Точките са на мода... :) А контурите си е направила напълно сама. Аз бях на фотоапарата... :) 
 Да живее Свети Валентин... Може би и той би харесал новото приложение Зеленото пасва с Червеното. 
 Ето резултатите. Четири картички в крещящи цветове. Контурите са направени от боите за стъкло и много релефен и лъскав вид имат. 





За днес толкова, бързам... след като посипахме сърцата с пясък, бягам да извадя формичките за бисквити и да изрежем едни сърца от глина. 
Поздрави. 


9 коментара:

  1. Бягай,бягай:) Прекрасни са! А с цветен пясък работим и ние, но си оцветяваме онзи от морето с акварелни боички:) Наистина е много забавно и ефектно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво... каква добра идея, ще оцветим и ние пясък. Благодаря.

      Изтриване
    2. Mnogo dobra idea, vmesto piasak moje da se izpolzva sol,ocvetiavase kato ia natarka6 s pastel

      Изтриване
  2. I nie sme opitvali zabavlenie s zveten pqsak. Kupuvame gotov, v razli4ni zvetove i posipvame 6tedro :) Kato se preleqt zvetovete stava mnogo krasivo! Va6ite sar4iza sa 4udesni - nai- milite valentinki na sveta!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние харесваме цветен, но вече има само този. Верчето беше малка тогава и ние също сипехме обилно... Май пак трябва да набавя защото Дари със сигурност ще му се радва. Поздрави.

      Изтриване
  3. Заради такива идеи ми се иска да имам малко момиченце! :) Прекрасна идея!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни са!!! Удивителни!!! Преди години, правихме по този начин в поготвителна група карта на България, но не се сетих да я оцветим така. Благодаря за страхотната идея!

    ОтговорИзтриване
  5. Поздрави за прекрасната идея! Аз работя в един детски център в Германия и утре ще творим за св.Валентин и с най- голямо удоволствие с колегите ми ще я използваме. Току-що направих няколко картички, върху които пуснах по няколко капки различни на цвят водни боички. В момента всички те са оцветени с прекрасни преливащи се цветове. Благодаря и с удовлствие ще следя блога Ви. ;-)

    ОтговорИзтриване
  6. Честит празник на дамите в тази хубава къщичка :)

    http://prazdnik-land.ru/old_uploads/RTEmagicC_8marta_35.jpg.jpg

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...