13 февруари 2012

Maлки художници










Да рисуваш е лесно, да рисуваш от сърце е прекрасно. Да рисуваш просто защото това те прави щастлив, е изкуство

Четките са ти големи, боята понякога се разтича, и все пак когато си дете света има напълно различни цветове. Бонбонено-хрупкави, кристално-неповторими, безценно-нетрайни, ярки и безгранични.
 Аз обичам тези цветове, но още повече обичам мъничетата зад тях. 

В събота Верето беше болна, целия ден тихичко си лежеше. Когато вечерта я сложихме да спи, тя ни каза: 
- Как така стана? Аз цял ден днес не си играх. 
Цял ден, това е ужасно много... си мислехме ние. И в неделя и подарихме една изненада.
Подарихме, бих казала и на двете, но от всичко най-вече искахме да зарадваме Верето която изгуби един ден без игри. 
Не се чудете, това е нашия коридор, сега в него момичетата си имат своя художествена галерия. А ние, всеки ден им ходим на изложбите. Това е първоначалния малко набързо измислен вариант от Нашата изненада. Опънахме памучна връвчица в скучно-дългия  коридор между двете лампи. И закачихме всичките рисунки на момичетата от последната седмица. 

И все пак галерията премина през едно подобрение, ден след това махнахме връвчицата и на нейно място сложихме тел. 
Така, че нужните материали зависят от вас. Това стига. 
Сега рисунките са чудесно изправени и към тях можем да слагаме, дори малки украшения от глина. Принцесите на Верето, до акварелните Кръгове. 


Това са малките човечета на Дари и глинените украшения които си правихме заедно преди няколко дни. Идеята да окачим тази пъстрота така, не е наша, нито нова, видях я миналата година пролетта. Детската стая, не е за рисунките защото те са предназначени за мен и тати. Хладилника ни побира само малка част. Чудех се къде може да сложим връвчица.
Сега е ясно, вече и си имат дом.
 Ето тук, Дари след като за първи път гледа Таласъми ООД, ни даде да разберем, че харесва Майк Вазовски


Няма повече да ви досаждам, аз съм една горда майка. 
Само, ще ви покажа как изглежда кухненската ни маса, след голямото рисуване. Страхотия, няма чистене, но твърдо вярвам в това.   
  Децата имат нужда бои за които всеки художник би завидял, четки с различна дебелина и различен по вид косъм, големи и хубави листа и тогава ще ви изненадат. 



Шарен ден от мен. 

12 коментара:

  1. Страхотна галерия си имате вие! И напълно те разбирам, права си да се гордееш с толкова талантливи художнички:)Бързо оздравяване на малкатаи прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Траянче, още е болничка, но вече е весела... не ходи на градина ние сме затрупани напълно в планината. Ще ходи, чак напролет, което е добре защото поне ще имаме време да сме заедно още малко... Поздрави и благодаря, че си с нас.

      Изтриване
  2. Невероятна галерия! А за рисунките нямам думи - пъстри, весели, оптимистични и зареждащи! А принцесата до акварелните кръгове ми стана любима :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рисунки... залязват, изгряват, а децата порастват. И пак отначало, принцеси и принцове и ново небе... Поздрави.

      Изтриване
  3. Много естетично издържано и оползотворено пространство,браво на талантите!!!Свежест, непринудени и чисти тонове струят от детските души,което разбира се, е най-хубавото...И понеже сме на вълна "изкуство",а ти ме питаше за акварелната техника в картичките ми-няма как да я демонстрирам в уроче,всичко е импровизация ,разливане на туш върху бои и игра на четка.Все пак,заради теб,някой ден ще опитам да представя някаква етапност.Желая ви здраве у дома!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще го чакам... за да ги науча, на нещо ново( момичетата)... аз вече не рисувам. Понякога ми е мъчно, но знам че с перото заменило четката е по-близо до сърцето ми.

      Изтриване
  4. Страхотна изложба, Иве! Прекрасно представяне на двете художнички! Но ми се струва, че имате нужда от нова кухненска маса - няколко размера по- голяма ;))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не само маса, цяла къща ни трябва, че колко материали сме събрали... Ах, пролет разпери чадърите си... ние идваме да ги оцветим.

      Изтриване
  5. Прекрасни рисунки! В Червения вихър (така съм си я кръстила), съм направо влюбена. С една подходяща рамка, никой не би предположил, че не е картина на изключително скъпоплатен художник... Децата имат уникален поглед към света!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вихре, привет... Вихър е на Дари, и определено има замах... Маза, маза, във всички цветове и накрая го покри с червено... Имаш ли къде да я сложиш и рамка? Ако някога се видим ще ти я донеса.

      Изтриване
  6. Каква свежа изложба! У вас е шарено и весело:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Марта, добре дошла. Винаги е така... но и при теб не е по различно. Поздрави.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...