24 април 2012

Общото между поялника и обиците - Plastic Bottle Earrings


   Здравейте мили приятели, изглежда че ще ви занимавам основно с моето хоби. Момиченцата са прекалено заети да тичат, скачат и да се катерят на слънце под родно небе. Така на мен ми остава малко време да довърша започнати майстории и да ви ги покажа.


Разбира се е ясно какво мога да ви покажа, всеки свободен миг отварям малката си кутия пълна с мъниста и напълно забравям къде съм. Днес при мен поседя майка, поприказвахме си. Има много неща които човек лесно споделя когато дълга раздяла го дели с близките. Струва ми се,  че сега и днес е точния миг да не премълчавам... 
     През следващите седмици ще пиша основно за личните си преживявания, ако има нещо което ви е интересно и не съм споделила с вас, а ви е било любопитно да го разберете, сега е времето да ме попитате.


Колкото до обиците те са само прашинка от идеята какви нови неща можем да направим от досадните пластмасови шишета. 
И с риск да бъда досадна, отново пускам снимките по изработването на листенцата.
Тази седмица, баща ми подари кръгъл мини поялник и мисля да пробвам нови интересни възможности с него и PET-материала.

Листената за тези обици първоначално изрязах, а след това обгорих над свещ.
 Резултата е ето това.
 След това добавих бижутерийните компоненти. Направата на подобни обици, ми отнема учудващо много време обаче, може би защото не винаги всичко върви гладко.
Обикновено изрязвам повече резервни листенца или елементи от пластмаса защото при обгарянето не всеки път стават еднакви.
А еднаквостта при обиците е поне желателна.
   Нямам идея кога започнах да харесвам мъниста. Мисля, че отначало ми беше хоби да ги намирам, като ученичка имах малка колекция от намерени червени мъниста. Бих казала, че не съм лъскава личност, но обичам малките бляскави нещица. Ако бях птица, може би спокойно можеше да мина за сврака... само жалко, че свраките не са шарени.
Всъщност в работата ми се налага да ходя винаги в бяло, може би никак не е чудно, че толкова много обичам цветове.
Приятен и слънчев ден от мен.


  


12 коментара:

  1. Ах, прелестни са! Много настроение, много лято в тези обици, с кеф бих ги носила! Браво, браво!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина са прелестни! Ефирни, като пеперуди! И напълно еднакви ;) На мен винаги ми е трудно да направя обиците еднакви.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели, ще се радвам да видя твои неща.

      Изтриване
  3. И аз съм от свраките. Имам си едно зеленко стъклено копче/много красиво/, което съм глътнала, когато съм била малко свраче, да е на по сигурно място........
    Обеците са ПЕРФЕКТНИ!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хи хи, и аз имам подобна случка... Благодаря, много сте мила.

      Изтриване
  4. Ама вие да не би да сте си дощли в България? Страхотно! ето защо се изгубихте . Чудесни обици! Събирайте спомени, а ние тук в блога ще ви почакаме:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В София сме, и тук е така чудесно слънчево, че нямаме време за домашни занимания. Все пак аз съм си донесла такъмите за обици.

      Изтриване
  5. Чудните моменти у дома,с близките хора...!Когато си далече, най-силно ги цениш...Радвай им се!Обиците са поредната "пластмасова" красота,аз се занимавам с рециклиране тези дни и мнооооого харесвам идеите и резултатите ти!Даже не намирам различността за проблем...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бисе, благодаря ти, ти си сръчен и изразителен човек умеещ много занаяти и за мен е голяма радост, че обичките са ти харесали.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...