21 август 2012

Каменни гномчета



Между тревичките седят и се хихикат. Кръглички и пакостливи, с големи отрещени очички всичко наблюдават. Смешно се придвижват и ако ги видите през деня на едно място до вечерта със сигурност са на друго. 
Може би не сте чували до сега за тях, или пък Скришковците са ви разправили, че  Каменните гномчета са добри приятели с Картофените гномчета. При всички положения, навъдите ли в градината си няма отърване, ще бъдат там поне до първия сняг. 

Ако искате тази напаст у дома само следвайте по долните инструкции. 


Нужни материали за завъждането:

Камъчета с кръгловата форма, идете на лов за тях, това е също толкова забавно колкото и рисуването им. Има камъчета скрити на всякъде. 
Акрилни бои.
Черен маркер.
Безцветен акрилен спрей за довършване. 


Задачата е ясна, децата да уловят, донесат, измият камъчетата.
Родителите да изберат подходящи четки с твърд косъм.
Цветовете са по желание на малките творци, техниката е свободен стил... :)





Важното е стане това-цветни камъчета. Когато те изсъхнат, с пръстче натопено в бялата боя се фиксират очичките. След като и те изсъхнат се добавя по една черна точка за зеница. 
Когато и това е готово напръскайте гномчетата с акрилния спрей и ги оставете да изсъхнат. Така нито дъжд нито вятър може да ги превърне отново в камъчета.
После ви трябва някой който да ги засели из градината ви. Нека да ви предупредя, че това е задача за най-малките защото те изключително много си падат по тези създания.


После обаче, не ми сърдете ако тези дребосъци са досадни, цветни и постоянно ви гледат. 
Никой не може лесно да излезе на глава с каменните им натури. 
Прекрасен и незабравим ден от мен и момичетата от Страната отвъд дъгата. 





2 коментара:

  1. Голямо забавление е паднало...чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  2. Охо, много сладурски! И жегата не е попарила ливадката ви:) Поздрави и от нас!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...