23 октомври 2012

Вълшебник

Привет малки и големи приятели, има ли желаещи за карнавални костюми.


Днес накратко ще ви кажа, как да направим красив плащ за вълшебник от нещо старо. И понеже повечето пъти правя поли от пердета, сега ще направим нещо наопаки.  Трябва ни старата пола-бабината дето виси от много време забравена в гардероба. Попитайте баба дали вече ще и трябва и ако ви позволи, грабвайте ножиците.


За плаща ви трябват полата, бял филц, черен ластик, голямо копче.
За начало махнете ластика в горната част.


Изгладете плата и направете малък подгъв в горната част подобен на този в горната част на това костюмче.  Плата е двойно подгънат на 2см.и след това е изминат шев. 
Получава се подгъв в който може да се надене ластик. Изрежете от белия филц десетина звезди. Тях можете да ги пришиете на ръка или на машина за пелерината.  Сега идва ред отново да се върнем на ластика. Премерете дължината на ластика спрямо детето си, така че да му е удобно. Нашия е 30см.  В единия край ластика се пришива за плата, така че да не се вижда, а в другия от него се оформя ушенце за копчето.
В края в който сте пришили ластика директно за плата се монтира копчето. Нашето  украсихме с голям зелен камък залепен за самото копче с топъл силикон и малко филц. Не задължително да правите така стига да имате цветно и красиво копче.
После може да пробвате новата пелерина.

Приятен ден и усмихнат ден.




3 коментара:

  1. Hello,
    I'm here to thank you your visit on my blog. Thanks for sweet comment and thanks for following me,now I'm your follower number 200!You have a creative blog!
    Happy week!,

    Hugs from Portugal
    Ana Love Craft
    www.lovecraft2012.blogspot.com

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...