15 февруари 2013

Свещничета с рисунки



  Привет все още от февруари, не зная как е в България, но тук зимата държи всичко в твърдите се прегръдки все още силно и непоклатимо. Макар и март да е само на крачка, никак не виждаме пролетта да чака пред праговете ни. И ето, че преди няколко дни попаднах на нещо много интересно, цветно и весели, и веднага го споделих с децата.
Пускам линк към оригиналната идея, която реализирана е не по-малко красива от нашата версия. Изобщо сръчните дечица са навсякъде и за мен е голямо удоволствие да разглеждам нещата които те творят.

За днешните ни шарени свещничета са нужни само:

Хартия за печене
Ножица
Тиксо
Чашки
Линия
Цветни моливчета- по възможност меки. Момичетата ползваха акварелни моливи.
 


Измерете си чашките и оставете малко резерва от хартията от горе, нашите чашки са 6 см. а ние изразихме ленти от 8 см. Аз помогнах на Дари да си начертае лентичките за своите свещници.



После дойде време за рисунките. Момиченца, звездички, фойерверки и снежинки. Къде откриват всичко това? Край себе си, всеки ден, всяка сутрин сега през зимата.


Когато децата са готови. С една малка малка лентичка тиксо хванах шарената лист за чашката. Така фиксирах хартията за стъклото. На местото където двете хартийки се допират също залепих едно малко парченце тиксо.

Ето свещничетата преди да са запалени.





А ето ги и след като малко се стъмни и вече свещичките грееха вътре.







Какво ще кажете? Аз много, много харесвам тези щастливи цветни момиченца. Към това са така цялата изработка е лесна и бърза.
Мисля, че макар зимата да упорита, при нас продължава да е усмихнато, шарено и по детски безгрижно.

Весел ден от мен, Верето и Дари.

homework

Гостуваме на http://carolynshomework.blogspot.cz/

5 коментара:

  1. Хартията за печене наистина е идеална - хем не съвсем прозрачна, хем издържа на високи температури :) А всички деца обичат да рисуват, сигурно защото няма все още прегради за въображението им.

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно и непринудено!Колко красота има в най-простите неща!Децата са тези,които ни показват пътя към красотата.Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Свещничета,пълни с топлина и домашен уют!!!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много приятни зимни забавления. Както винаги сте сътворили цветна, усмихната и романтична приказка.
    Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
  5. Ставате все по-добри в рисуването! Майстори сте направо:)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...