18 февруари 2013

Гривна с намотана тел




 Моите мънистени страсти никога не спират да се вихрят. Този път замотаха една нежна грива от перли и тел, която изглежда много сложна, но се прави изключително лесно и бързо.



За нея ще са ви нужни от 10 до 15 игли за бижута с ушенце в единия край с дължина 3см. и същото количество различни по размер мъниста-перли. Бижутерска тел с размер 0.6мм дебелина и една закопчалка за гривна, и една малка халкичка.

Върху всяка игличка се надява по една перличка. Всичките игли се закачват една за друга, докато се получи грива в този вид. 
От бижутерската тел се отрязва метър и постепенно започва да се намотава върху мънистата и върху ушенцата на иглите там където са се захванали една за друга. 
Ако телчицата не достигне се отрязва си нов метър. Края на старата тел се пъха в дупчицата на някое мънисто и с новата се започва отново да се замотава докато по този начин се обхване цялата гривна. 

За по-красиво аз минах моята гривна с една тел първоначално един път от край до край и след това с нов отрязък тел още веднъж от край до край. Така се получи тази плетеница която виждате.
След това в един от краищата се  поставя бижутерската закопчалка за гривни, в другия халкичката.
Цялата изработка трае към двадесет минути и най-хубавото, обаче е че човек може да си направи подобно бижу ден преди някое интересно събитие. Така хем аксесоара ще пасва идеално към  избраното облекло, хем инвестицията няма да е никак голяма.

Красив ден от мен.




6 коментара:

  1. Absolutely beautiful and delicate! Love it!
    Have a great week!
    Hugs from Portugal,

    Ana Love Craft
    www.lovecraft2012.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Уникакна гривна си направила,много ми допада времето за изработка/нали все не ни достига такова/,така че със сигурност ще взаимствам проекта:)Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Точно тези артизвивки така ми "лягат на душата",Прекрасна ,Иве!!!БравоПоздрави!:))

    ОтговорИзтриване
  4. Тя е просто прекрасна!И аз в момента съм на тази вълна.Толкова ми харесват бижутата.....

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни цветове на мънистата си подбрала, а най-хубавото на този начин на оплитане е, че всеки път ще се получава различно :) Много ми допадна рационализацията с използването на иглите и увиването около тях.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...