07 юни 2013

Обици с много цветове от пластмасови бутилки - Plastic Bottle Earrings
 "Reduce, Reuse, Recycle"

  Привет, скъпи приятели.
Обици обици... може и да съм досадна, ала просто явно имам някакво отлонение напоследък.
Този път отново ще се опитам в снимки да ви покажа как да си направите бижута от пластмасови бутилки, защото това явно не само ми е хоби, носе оказва и забавен начин да премествам гледната си точка.
Откриването на нов възможности ме провокира да експериментирам, винаги започвайки от простата задача към нещо по-голямо.

Като начало е нужно солидно количество бутилки в различни цветове, перфоратор, малко бижутерска тел, мъниста и клещи.
С перфоратора си изрязвам 12 кръгчета от всеки цвят.
Сините кръгчета са от различни нюанса,  зелените също пет, бледо ливави, червено... всъщност сами може да се убедите от снимките.


Игла и трупче ползвам за пробиване на дупчицата в кръгчетата перфорирани от бутилките.

 Общо шайбите от всеки цвят са 12 броя, по 6 за всяка обица. Три отиват от ляво, и три от дясно на централното червено мънисто.Първоначално от телта си изрязвам два еднакви кръга, в един край на кръга правя ушенце за да изпадат мънистото и шайбичките. След това надявам безцветното мънисто и последователно цветните елементи, в средата слагам червеното мънисто и отново връщам реда с шайбите.
Завършвам с прозрачно мънисто и ушенце.

От тел съм си изработила и горния елемент който се явява повече украсителен, но не и задължителен. Накрая закачвам обиците за кукичките.Време на изработка към 4 часа, да не кажа и повече... едната обица правих вчера, другата преди малко.

  За днес толкова, чудя се на кой да ги подаря тези обици... Имам една ексцентрична лекарка хирург в клиниката, която последния път се яви на служба с капчаки от бира качнати на кукички за обици и беше много, много сладка.  И така, ако все пак ви харесват и вярвате, че точно това са вашите обици пишете ми на aleksandrova@email.cz и ще се опитам да ви ги пратя, преди да съм и ги подарила на лекарката. Хо... хо..
Чао, и останете цветни.
homework

Thank you  Carolyn and have nice day for you. 


7 коментара:

 1. Уау! Уникални са!
  Харесвам пъстротата им. Придават настроение.
  Слънчев и усмихнат уикенд!!!

  ОтговорИзтриване
 2. Откъде това разнообразие от цветове? Май трябва да се загледам по пластмасовите бутилки :) Страхотно хрумване! И хитро шаблонче за дупченето ;)

  ОтговорИзтриване
 3. Винаги си прекрасна ! Даже в изказа си :)))
  Прекрасен ден от мен !

  ОтговорИзтриване
 4. Чудесна е идеята ти,моите поздравления!!!

  ОтговорИзтриване
 5. Неизчерпаем източник на идеи и вдъхновение си!!! Чудесни обеци! Чудесни!

  ОтговорИзтриване
 6. I just wanted to let you know that I featured your wonderful project on homework. Thanks so much for sharing it on The Inspiration Board. Have a great weekend!

  carolyn
  homework &
  DETAILS

  ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...