06 ноември 2013

Обици цветя - тур втори - Flower earrings from plastic bottles

   Не знаех, че ще станат толкова популярни точно тези цветчета... почнах да ги нося аз, а не след дълго колежки ( които нямаха цветчета) започнаха да питат от къде ги имам.



























Така стана ясно, че време да направя нови комбинации... това е само една малка част от всичките които подарих. За жалост някои пластмасови бутилки са по-дебели и не стават да се режат с перфоратора, важи основно за кафявите, сивите и черните цветове.
Кой би носил такива траурни багри... особено с нашата запазена марка - шарено до полуда.

Жълтите обици се получиха много симпатични, но са само един чифт защото ми свърши ярката бутилка, реших че добре подхождат на есенното ми настроение и ги оставих за себе си. 







За напомняне как се направени обиците погледнете тук. 

Перфорирам цветчета в бутилката и след това стопявам ъгълчетата. 






Нещо ново: изрязах малки кръгчета и след това много пъти нарязах с ножичка от края към средата. Получиха се този вид тичинки които се виждат на снимката долу. 






Ето ги елемантите преди да ги сглобя, всяко цветче пробивам с игла на дървено трупче, винаги пробивам дупчицата точно толкова широка, колкото едебела бижутерсата игличка за да държи добре на нея. Така цветенцата не се свличат от иглата след като я скъся.
Края на бижутерската игла след като я отрежа трябва леко да се запили,  ако нямате фина пиличка, стига ситна шкурка. 





  Сега имам един нов искрящ цвят заради, които една приятелка е преплувала няколко доста опасни места в едно полско езеро, с цел да извади това уникално шише от мястото където е било заседнало. Ах, какви не истории вече събрах край моите бутилки.
 Прекрасен ден от мен, не преразказвайте историите, а си пишете сами.
Поздрави.




5 коментара:

  1. Красиви са като другите си посестрими :)

    ОтговорИзтриване
  2. Very, very pretty!! Love how they look. I will share on my blog so others will visit here!

    ОтговорИзтриване
  3. Христиана Костадинова13 юни 2016 г. в 23:16

    Здравейте, много ми харесват цветчетата, които изработвате. Имам голямо желание и аз да опитам да правя,моля да ми кажете какъв перфоратор използвате и от къде мога да си закупя такъв.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Идея нямам каква марка е, никъде по него няма име, само ми хареса видът му, размера на цветчетата е1.5см. Купен е от обикновена книжарница.

      Изтриване
  4. Came from Pearl's blog - these are lovely! I'm simply amazed at how they are made! Thank you for sharing!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...