06 май 2014

Нощни цветя - обици от плат - Fabric earrings



Привет, напоследък прекрасното време ме кара да мечтая за цветя. Сядам да правя обици, a в края цъфват камбанки. Странно е, че понякога още след първия бод зная къде ще пратя обиците. Все едно пиша писмо, но с бодовете на иглата бродирам между редовете  и всяка страница заживява в собствена материя и идея за човека които ще ги носи.


Преди няколко месеца  се влюбих в тази гривна( нейната авторка прави толкова красивите кривни с камъни, че просто ми спира дъха) , честно казано аз не нося много аксесоари и рядко нещо по ръцете си, основно заради работата ми. 
Тук обаче се получи някаква магия... нещо още по-прекрасно се случи когато Лили ми предложи да ми я подари. Още веднъж: Благодаря, Лили. 



Децата се влюбиха в кутийката в която тя пристигна, там заживя Китинка, на която уших възглавнички и юрганче от филц и мъниста.

 
Все пак  обиците ви харесват и имате желание да си направите подобни, ето на кратно как се правят тези нощни камбанки. 
За тях ще ви е нужно черен тюл и лилава шифонена панделка. 
С бод тропоска ( дребнички бодове) се шие в средата по цялата дължина на панделката и тюла като шие през двете едновременно. 

След това конеца се набира и така панделката се накъдря. 









За да се получи цветчето набраната панделка се прегъва на две в мястото на тропоската по цялата дължина и след това се омотава от единия към другият край.  За да се фиксира се ушива с изтегленият конец. 

После на една игла се закачват различни по дължина по-малки игли с нанизани на тях мъниста. 
































Пробвах с различни цветове мъниста докато избера подходящата комбинация. 





























На горната игла правя по-голямо ушенце( в долният край) за да може да се люшкат трите игли с мънистата които са закачени там. 
Също така сложих над голямото ухо една лилава перла, за да се притиска плата на цветенцето към капачето. Иглата с перлата надявам на цветчето и слагам капачето, после хубаво издърпвам иглата, докато притисна цветето и с клещите извивам над капачето ново ушенце. 

Когато Лили получи малкия ми подарък, тя си изработи чудесна гривна към обиците.
Гривната може да видите ТУК. 
Прекрасен ден от мен. 
Публикацията е споделена в: http://www.carolynshomework.com/ 
homework: creative inspiration for home and life






4 коментара:

  1. They are adorable,I'm going to translate your tutorial to make them.Love it,seen it on The Inspiration Board: Creative Party.

    ОтговорИзтриване
  2. Hi Iva, your earrings are adorable! Thanks so much for sharing great tutorial!
    Have a wonderful week!
    Hugs from Portugal,
    Ana Love Craft
    www.lovecraft2012.blogspot.com

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...