21 октомври 2014

Телени обици с кристалчета - Crystal Wire Earrings      Привет, обичам да ви пиша  уроци от типа: Направи си сам. Тези които са за бижута са ми особено любими защото като жена която обича да се облича добре и ползва добре  подрани към облеклото си аксесуари , разбирам колко е трудно понякога да намерим точни цвят обици гривна или шал. 
Днес няма карам да плетете  зимни шалове,  въпреки, че идеята може би не е лоша след като зимата вече е на прага, обмислям го като следваща публикация. Ала ще ви покажа в снимки  как да си направите едни нежни и много ефектни телени обици, които не изискват кой знае какви сложни умения и не излизат никак скъпо. 

Нужните материали са тел с дебелина  0.6mm 
две кукучки за обици и кристалчета или стъклени мъниста. Този тип обици съм ги правила и със Сваровки камъчета и изглеждат повече от луксозно. Снимките които виждате днес, обаче са със съвсем нормални стъклени шлифовани мъниста.  
Още ще за нужни клещи резачки, клещи с кръгли рамена и гладки клещи. 

От телта се отрязват три цели намотки, това е приблизително към 20сm. 


Избраните мъниста се нанизват на първата намотка. Края от първата намотка се извива на горе под ъгъл 90 градуса, той ще служи за ухо за закачване на кукучките на обиците. 

Останалата тел се замотава един път край първата намотка и се пъхва под нея. 

Получава се това завиване. 


Излишната телчица се намотава( аз я намотавам четири пъти при по големите обици и три пъти при малките) към онази която стърчи. 
Излишъка след намотките се се отрязва и с гладки клещи хубаво примачква към основната тел за да не драска при носене. 
От стърчащата телчица на първата намотка също се отрязва, но се оставя точно колкото да се направи едно бижутерско ухо с клещите с кръгли рамена.  

Остава да пъхна обиците в картончета и да дочакам съботата когато ще ги подаря на една колежка която много ценя и много виждам само един път месечно защото идва от Прага. 
Цветен ден от мен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...