27 януари 2015

Нова серия обици от пластмасови бутилки - Recycled Plastic Bottle Earrings




"Reduce, Reuse, Recycle"

Привет, много време мина откакто направих последните си обици от пластмасови шишета. Днес минавам със серия от цветни обици, които спретнах вчера вечерта.   
Обикновено започвам да режа изрезки от пластмасови шишета много преди да знам какво точно ще направя с лентите, кръгчетата или листенцата. Нямам идея дали обиците ще бъдат носени, бих казала дори, че ако почна да ги мисля да са за носене то няма да успея да направя нищо интересно. Оставям всички предразсъдъци за големината, цвета и вида на бижуто, чак тогава сядам да подреждам пластмасовите парченца. 


 
Лудницата е ясна, снощната я подреждах до полунощ, цялата къща спеше, а аз пиех топъл червен липов чай и слушах мелодии от цял свят. От време на време си включвах поялника да направя по някоя дупчица в листенцата. 



 Лентите режа с макетно ножче на твърда дървена дъска.  Листенцата и кръговете с ножица и след това ги минавам над свещ за да затопя леко края на елементите.  



Някои детайли от пластмаса чакат дълго време, докато стане да им измисля  приложение.


Зелените обици някак автоматично станаха: ЗЕЛЕНИ ОЧЕНЦА 



 Сините пък : СИНЯ КАПКА




А черните имаха име още преди да ги направя : ЧЕРНА ОРХИДЕЯ.
По това време си пишех с много, скъпа моя приятелка и тя ми каза, че са хищни орхидеи - месоядни красавици. Напълно съм съгласна, моя брат ги видя и заяви, че са като насекоми... И въпреки странния им вид обещах да пратя обиците на Ани, която беше с мен виртуално цяла вечер. 


Толкова за днес, имам още три чифта за снимаме. Ако сте достатъчно търпеливи да наминете другата седмица пак през цветното ни местенце ще ги видите.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...