12 септември 2016

В Страната отвъд дъгата си имаме бебе



   Когато в един дом се роди детенце, всичко се обръща на опаки. Цялата къща замирисва на сапун от лайка, прани, сушени, току що гладени пеленки и стълбчета от прилежно сгънати дрешки. Толкова подредено, че всяко нещо има ново место. В такива домове става така, че дириш едно, откриваш друго или никога не намираш онова, което първоначално си имал на ум.
 Тук започва и нашата история. Само, че този път не е част от приказка.
Преди месец и нещо се роди Емил и не си мислете, че е онзи пакостливият от Льонеберя, нашият е от Страната отвъд дъгата и за сега е много добричък, прекрасен и мъничък. 

   Верето и Дари го обгръщат с внимание и целувки. Измислиха му разни нежни нарицателни и го обгрижват с голямо старание. Викат му: Прекрасниче - от прекрасен... Красотинка- от красивичко... ПринцАтко- от принц и чешкото умалителна сричка "атко" за малките животинки, примерно пиленце-куржАтко, патенце-качАтко...



Сега аз имам много работа, гушкане и кърмене... стълбчета от пеленки и цветни памучни дрешки, гладене, пране и пак наново. 
Емил е нашето малко бебе отглеждано без да замърсявам  природата с еднократни пеленки. 
Също като момичета ползвам само в памучни гащички, които пера когато са изцапани и практикувам ЕБХ -Естествената Бебешка Хигиена ... Какво е това може да видите тук: БЕЗ ПЕЛЕНИ. 

За отглеждането на момичетата може да прочетете повече ТУК. 




Пращаме ви поздрави и се надяваме да останете с нас. 



6 коментара:

  1. Щастие, много щастие да има във вашият дом, мила Ива! Очакваме още две ръчички скоро да се вкючат във вашите приказни занимания. Трите феи нот Страната отвъд дъгата вече си имат и един малък принц! Да ви е жив и здрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит да е Емил! Много ме радва всяка поява на бебе, а още повече ме радва като си има и братчета и сестрички преди това! Бъде здрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Dobre dochal na bebtcho ! Mnogo chtastie na cialoto semeistvo !

    ОтговорИзтриване
  4. Каква прекрасна и вълнуваща новина! Пожелавам на всички ви да сте здрави и щастливи и да ви очакват много цветни приключения, нежни прегръдки и огромна обич!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря приятели, сърдечно благодаря за прекрасните пожелания. Бъдете щастливи.

    ОтговорИзтриване
  6. Мила Мамо Иве, да ти е живо и здраво момченцето!!! Вече е на 2 месеца, когато стигна и до мен новината! По-скоро - трябва да се извиня за моето закъснение - да я открия...
    Мила Иве, желая ти да получиш много, много щастие от това, че имаш и син - много да му се радваш и да се гордееш с него! Да бъде много мил и грижовен с теб, да обича и таткото и каките си и да стане голям и достоен мъж! Като моя син. :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...