13 декември 2011

Цветни гирлянди от разтопени пастели


   Привет за днес, няма да пиша много, само ще ви покажа какви чудеса стават е  цветни стърготини.

Преди и през ум не ми минавало да подостря пастел докато Верето не почна да го прави редовно. Освен, че посипва целия килим, пастелите драстично намаляха. А мен ми стана ми жал да изхвърлям люспичките и почнах да ги събирам. 

Преди известно време видях как да се извлечен цвета от стари маркери. И потърсих същото приложение и на пастелите. Eто от къде го намерих.

Нужните материали са цветни пастели, острилка, ютия и хартия за печене, а малко по късно ножичка, игла и конец.
Стърготините се поставят между два листа от хартия за печене. Аз имах и една друга тъничка хартия и с нея цветовете се разнесоха по-добре дори. Ако ви кажа от къде имам тази хартия  обещайте да не се смеете. Когато се купуват нови обувки обикновено вътре има силикагел и някоя хартия, та точно такава ползвахме, за да не хабя хартията ми печене.
След това се минава с  гореща ютия. Не гладете на дъската за гладене, а на нещо друго.Аз изгладих вурху картон подложен с одеяло. Върху картона потече и бях доволна, че не си изцапах дъската.
Получава се красива текстура. От цветните хартии аз изрязах кръгчета, а Верето изряза елхи и звездички.


Едни малки ръчички ушиха с конец и игла гирлянда за кухнята. 
 Ето го и него, беше тъжен мрачен ден, в преобладаващо бяло и сиво... След като го закачихме мъничко засия от цветовете и усмивки.

След ден аз нанизах всички кръгчета. Така украсихме и хола ни. В този ден пък беше слънчево и всичките шаренийки затанцуваха още повече в красивите си багри.
Гирляндата е закачена на пердето и е точно над парното затова почти непрекъснато топлия въздух я люшка. Тя чудесно замести призрачетата от крачета които бяха на същото място цяла есен.

Цветни поздрави и весело предпразнично настроение.



3 коментара:

  1. Прекрасни гирлянди! Пак сте се справили блестящо!

    ОтговорИзтриване
  2. Идеята е страхотна! А салфетки върху прозрачно домакинско фолио да изгладиш - пробвала ли си? Става много красив картон като салфетката :)

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...