30 март 2012

Великденски шаблони - украса за прозорци

  Добро утро, днес ще ви покажа една интересна украса за прозорец.
За тукашните ширини е много важно с идването всеки нов сезон домовете да се украсяват.
По прозорците сега има цветя с набодени яйчица или клонки с цветни панделки. Венци висят по вратите, големи саксии с изплетени върбови клонки примамват погледите към къщите. Зайчета и кокошки от слама се усмихват от всяка градина.

При все, че Великден е основно религиозен празник, не намирам тази западноевропейска традиция за нещо излишно. Дори напротив много ми допада, идеята Великден да се превръща в прекрасен празник на пролетта и новото начало, на цветовете и  желанието да събудим заспалата земя.



Украсите от хартия са много разпространени. Подобни шаблони са нещо което може да намери тук във всеки вестник или списание по това време на годината. Но, тъй като точно този стил  рисунки и шаблони са нещо ново, може би ще са интересни за  вас мили приятели.
Нашите кокошчица и зайчета са доста стари, списанието от което съм ги пречертала се казва Kreativ и е от 2006 година. Затова пък са актуални всяка пролет.

 За да вземете тези шаблоните, първо цъкнете на тях и те ще ви се покажат в реален размер след това ги запишете в компютъра си. Принтирайте на обикновена хартия, и с помощта на индиго ги пренесете на дебел цветен или бял картон.



Малките прорези се правят с браснарско ножче, или скалпел за хартия.
В средата на кокошчицата може да вмъкнете черупка от издухано яйчице.




 Зайчетата се правят по същия начин. Нашите ги изрязахме на розов картон и децата ги оцветиха с темперни бои, получи се интересно и шарено. Прошихме с конец зайчетата и ги окачихме на прозорците. Към тях си нарисувахме и симпатични малки цветченца, тях не съм ви ги сканирала, но пък може да си нарисувате нещо по ваш вкус.
 Малките дупчици при кокошката, и очите на зайчетата са само прободени с дебела игла.





С няколко прекрасни пролетни цветчета ви казвам:
 Довиждане.  До нови срещи в България.





Прекрасен ден. 



2 коментара:

  1. Много готино сте се украсили, Ивче! Мерси за шаблоните!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за чудесната идея! Ще се възползвам!
    Весел и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...