15 август 2012

Шарени рибки

Някой идеи са много досадни, сутрин човек се буди с тях и докато не ги осъществи не му дават мира. Морските ни настроения през този месец са настойчиви и темата с закуските на открито следва в нова интерпретация. Рибки за гладни човечета. :) 

За цветна закуска в стил рибки са ви нужни три обикновени филийки хляб, формата се изрязва много лесно. Отпред се режат ъгълчетата и се получава личицето на рибката, а отзад се клъцват още два триъгълника за да се оформи опашката.  



За намазване ползваме един трик - Чесново масло.
Три скилитки чесън се счукват с  много малко сол, и след това се добавя 80 -100 грама меко масло. Филиките намазани с тази смес стават много апетитни. За люспички са от краставичка, домат и варено яйчице. Очичките са от маслинки, а за красота сме очертали личицата на рибките с дръжки от магданоз.
Само водораслите не са ядът те са от папратови листенца откъснати от градината и са единствено за разкош.
Още ли се чудите дали да ги направите? За сметка на раците, рибките стават много бързо когато имате помощници които да ви обелят чесъна и да го счукат, докато вие режете тънките резенчета зеленчуци.
Лек и неповторим ден от нас.





3 коментара:

  1. Уау страхотни са! Изглеждат много вкусни и със сигурност всяко дете би ги излапало веднага:)
    Поздрави и усмевки от мен.

    ОтговорИзтриване
  2. Хе-хе големи са сладури тези рибчовци :)А и изглегдат апетитно ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Хаха, страхотна идея за злояди диванета;) Благодаря !

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...