05 октомври 2012

Призрачета или страховита украса за прозорци

  Днес ще си спестим материалите, когато става въпрос за бои винаги надвисва проблема с дефицита им. Особено когато става въпрос за нас, от тази страна на дъгата винаги имаме нужда от много боя и затова днешното решение отчасти икономисва прозрачната боичка или по-точно напълно я замества. 
Нали знаете колко е хубаво когато можете у дома да си направите витраж от бои за стъкло. Нищо особено не е, идеална украса за всеки сезон, а какво е нужно, нищо особено само бои за стъкло. 
Ние решихме да си направим такъв, но призрачен. 
Знаете ли понякога просто се будя с някоя идея. Ето така стана, съпруга ми тези дни нон стоп пренася някакви документи в прозрачни джобчета. И идеята се появи като сапунено мехурче, носено от вятъра - пук и е тук.

За духчетата са ви необходими:

Десетина прозрачни джоба за документи
Боя за стъкла - основно черна, но при нас никога не стига само един цвят
Ножица 





 Разрязвате джобовете, така че всяко листче да е отделно.


Върху всяко от тях си накапахме цветни точки, просто някой имат шарени дрешки. :)
На ъгълчетата на джобовете си направихме такива които все едно излизат от ъгъла на прозореца.









След двадесет минутки рисунките бяха изсъхнали.
Изрязах призраците, но не точно по черния контур, а малко отстрани на него. Преди да ги залепим за стъклото, леко навлажнихме задната повърхност на призрачето с  гъбичка напоена със съпунена вода. Така добре прилепнаха, за стъклото че дори Дари която нон стоп ги проверява не може да захване да отлепи някой от тях.


Ето тези станаха любими на децата защото им приличат на Карсон от покрива. :) Явно къде виждат приликата.
  Разбира се може да решите  направите целите призрачета само от боя са стъкло, като изпълните вътрешността с прозрачна боя. Този път обаче ние хем спестихме малко боя, хем броя на Карсоновците стана повече от солиден. Не остана стъкло у дома без дух на него. Важното, че всеки път като ги видя и ми досмешава, защото знам добрите и сладките дребосъците, които ги нарисуваха.

Надявам се днешната идея да ви харесала.
Поздрави от нас.



3 коментара:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...