18 декември 2012

Гирлянда от капачета от флумастери




Здравейте.
Това е онези задачи които седят и чакат да бъдат публикувани, а още по-дълго чакат да бъдат направени.
Всичко това защото цяла година събираме капачките от всеки цветен маркер, флумастер и гелова химикалка.  

Някои деца намират това събиране за много забавено, особено когато могат да си спретнат чудесен цветен маникюр от капачките. 
Но аз го бих казала, че доста необичайно тези цветни капачета да отиват в кофата, но и доста досадно да заемат място цяла година в килера ми без да знам какво да направя  с тях.
Обаче... един ден просто вдъхновена от постоянното нанизване на мъниста което извършват момичетата с цел герданоправене. Реших, че заедно ще нанижем тези капачки и ще украсим малкото сребърно смъркче което зимата прилича на малката зелена елхичка от приказката на Андерсен. 


И така преди да завали първия сняг.
Ние нанизахме на корда близо педесетина капачки на дълга върволица която тук гальовно наричам гирлянда. :) 


И отново преди да завали първия сняг, окачихме гирляндата на сребърния смърк. 
Остана само да дочакаме снега, които не закъсня никак даже и след два дни вече имахме чудесна зима и малко цветно борче на фона на бялото поле.

Ако имате усърдни художнички които изрисуват комплект маркери за месец, не се чудете и на хвърляйте капачките от използваните материали. Днес няма да може да си направите такава цветна гирлянда, но защо не догодина. Не мисля за Коледа, може да е пролет и да пробиете капачка от бъркан, а на корда да вържете три, четири висулки от цветни капачки. Така може да украсите балкона си или ябълковото дръвче. А ако сте градинар можете да опазят младите си гроздове през есента с такава дрънкулка.
За днес толкова от цветната ни страна. Прекрасен и наповторим ден ви желая.






8 коментара:

  1. Започвам да ги събирам отсега за догодина;) Досега ги хвърлях, много съм глупава;)
    Прекрасна идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха... с нетърпение ще чакам да покажеш твоя вариант на тема капачки.

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Благодаря... поздрави и дано и се надявам след Нова Година да спретнем заедно нещо хубаво.

      Изтриване
  3. О, колко много идеи съм си набелязала от този блог, а те извират ли, извират... И дори не трябва да се възприемат буквално, а направо стимулират въображението! Това цветно петно в гората е страхотно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря... идеи има, но времето винаги е много малко, важното е да сме заедно и да творим. Поздрави.

      Изтриване
  4. Мила Иванка и малки помощнички, много ви благодарим за прекрасните идеи и красивия начин, по който ни ги поднасяте! Ние събираме всякакви нещица, стоят си в ГОЛЕМИЯ шкаф и чакат да им дойде реда. И ето още днес ще дадем живот на събираните капачки-бях сигурна, че щи послужат за нещо красиво. От все сърце ви пожелаваме Весели празници и много усмивки в страната отвъд дъгата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла Нина. Много ми стана мило от Вашия коментар. Още от сега харесвам големия ви шкаф. Явно е че там се крие повече от богатството, там хранилище за въображението. Прекрасен ден Ви желая и останете при нас.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...