16 март 2013

фантастична пРОлетна граДИНА




Червени зюмбюли, сини маргаритки, оранжеви теменужни и много усмихнати пеперуди. После завалява дъжд от чертички, кръгчета и вълнички... явно някой е грабнал молива и си чертае колелца и точки. А когато зеленото зашумолява нетърпеливо и протяга ръчички, една ножичка му помага да заприлича на листо. И ето ти едно събудено цвете.
- Ехо, тука съм само се протягам.
- Не се протягай - отговаря друго - прави гимнастика.
- Гимнастиката е за ветровете и хвърчилата - пошушва трето цвете - ние сме по танцуването. А жабите по песните.
- Като ги чуят  щъркелите намират пътя обратно.
И ето така след пет месеца зима всички имат настроение да летят,  щъркелите и пеперудите, и децата когато се люлеят завързали люлките си на сноп слънчеви панделки.
И когато пеперудите ги бъркат с цветя, а децата с  пеперуди,  щъркелите разнасят пролетта ту нагоре, ту надолу тогава на жабите им остава само да зеленеят. О,  да и продължават да пеят.


Някои истории започват пред камината, а други докато вали дъжд, ала трети се появяват като цветното отражение на облаче казало Здравей на синьото пролетно езерце.
И докато облачето мисли дали да  се среши, дали да си измие лицето или да продължи разходката си в Страната отвъд дъгата две деца без колебание сътвориха Пролетна Градина.

Ако имате голям бял лист, и още толкова малки цветни листа, лепило и моливи не чакайте облачето да си тръгне без да се разсмяло.



Първо си изрежете ленти от всички любими цветове.

Кръгчета и точици също стават за начало на пролетна занималня.

Лентичките просто прегънете и залепете ето така. Много е лесно.

Кръгчетата  отиват едно над друго.

От лентите литват пеперуди с усмивки.

Лалета явно тази пролет са в модерно оранжево.


А докато едно по едно всички цветя проглеждат, проговарят и оправят пролетни си роклички, децата разбират, че очакването не е чак толкова зле особено когато си добре екипиран против скуката.


Пролетната Градина разцъфтя на вратата на хола, и се надявам да остане там поне до началото на лятото. Когато кой знае на къде ще литнат усмихнатите пеперудите, а цветята както винаги са крайно непредвидими и никак няма да се учудя ако закопнеят да бъдат риби.

Прекрасен ден от мен. Не е нужно много да знаем за да вярваме. Не е нужно много да умеем за да творим, и не е нужно много да чакаме за имаме пролет.





4 коментара:

  1. Наистина е фантастична и много свежа! Поздрави от нас!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно пролетно настроение носи тази красива цветна картина! Браво на вас и ... благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Moc dobře to vypadá - tolik barev na jedné ploše :) a zase mám inspiraci, dětičky jsou šikulky,

    ОтговорИзтриване
  4. Поизгубихте се Иже и се чудех какво става с вас?А ето над кой нов многоцветен проект сте работили!:)Прекрасна градинка!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...