22 ноември 2013

Обици от тел и мънисто




  Здравейте идват празници и все по-често си мислим какво да подарим.
Надявам се и тази Коледа да дарим нещо направено от сърце, а не серийно производство Made in China. Надявам се още да не си кажете, че не сте достатъчно сръчни за такива експерименти. Не се отказвайте преди да пробвате. Нужно е само желание и няколко инструмента.


Затова освен тел и мънисто за днешните обици ще се нужни решещи клещи, клещи с кръгли рамена за извиване на ушенца, малка пиличка или фина шкурка.
Телта с дебелина 0.8мм и от нея си отрязваме парче с дължина 20 см. 

В единият край правим полузатворено ухо което после служи за закопчалка.

На разстояние 0.8см огъваме телчицата под ъгъл 90 градуса. и веднага над сгъвката надяваме мънистото.


С останалата тел правим цяла намотка край мънистото.



След втората намотка, се стремим да вкараме третата намотка между двете за да може горната част на обицата да седи леко скрита.



След третата намотка отново извиваме телчицата под ъгъл 90 градуса, така че да стърчи право нагоре. Това се прави обаче в горната част на мънистото, а не в долната където е закопчалката, ето разликата на снимката.





От останалата тел върху кръгъл маркер или химикалка извиваме горното ухо.
Излишната тел се отрязва, а с малка пила или шкурка заглаждаме телта.
Последно е нужно на телта 0.5мм преди края на закопчалката да се извие навън, това е частта която влиза в полузатвореното ухо и държи обицата добре закопчана.
























































Творчески ден от мен.




1 коментар:

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...