13 декември 2013

Коледни сърца

              


   Винаги има на кой да подариш сърце... мислех тези сърчица да отидат за коледния търг на Верето.
Ала след като ги довърших разбрах, че не мога да продам сърчицата... те могат само да се подарят. 


Защото съществата без крила не можем да наричаме ангели, им казваме приятели. 

Protože bytostem bez křidel nemůžeme říkat andělé, říkáme jim přátelé. 






Преди време изпрах един красив вълнен пуловер на неподходяща температура... но с малко бели конци, бяла прежда и една игленка, памучна дантела, плат на точки, плат на карета и копчета, той се се окаже още по-харесван от времето в което е бил носен. 


Нарисувах си шаблончета на прегънат лист.
Изрязах си сърчицата и цяла вечер ших на ръка кръгчетата и копчета.




















Към всяко от сърцатата изплетох синджирче от бяла прежда на една кука и когато обточвах сърцето вмъкнах синжирчето между двата детайла.


Преди да ги затворя лекичко ги напълних с вата... после се сетих че имам лавандула и можех да сложа по някоя цветче вътре. 

      Сега остава само да ги опаковам... днес е петък 13, и една от приятелка ще дойде от Прага до нашите снежни планини . Точно на тази дата според една наша договорка се виждаме няколко пъти в годината винаги по едно и също време на едно и също място винаги когато е петък 13-ти.







Прекрасен и вдъхновяващ ден ви желая, скъпи гости и приятели на Страната отвъд дъгата.
  Приятелите са семейството което си избираме сами...

3 коментара:

  1. Преди време направихме с моята приятелка подобни сърчица от степани пуловери, но като мартенички :) Прекрасни са, Иве! Усещането да получиш такова сърчице от естествени материали, направено ръчно и с любов, е незаменимо. Настина подарък за приятели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, Лили толкова си мила... аз наистина много се радвам когато довечера отнеса сърчицата на нашата среща и ми се иска да мога да ти покажа изненаданите им муцунки когато ги получат. Ще имаш ли възможност да ми покажеш твоите, снимала ли си ги? Поздрави.

      Изтриване
    2. Включвам се късно, но навреме - https://picasaweb.google.com/112279606695832492825/MartenitsaSeeDescription това е съвместният ни албум с Лили с мартеници - снимки 1-12 са мои, 13-22 на Лили и последните пак мои:) Този проект ми е много любим, бях направила толкова много мартеници, че ми останаха и за следващата година :)

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...