09 октомври 2011

Тикви от плат и празни ролки от тоалетна хартия


Ден след ден се приближаваме към Хелоуин.  Суматохата е пълна, децата радостни, а мама все нещо забравя. Точно сега имаме голям пропуск в есенната украса... още нямаме тикви. 






Имам две работливи деца, дано стигнат да се измисли решението. Имаме и идея да облечем цяло руло тоалетна хартия в плат. Оказа, че имаме само едно единствено руло.  



 Woow, голям гаф... живеем на цели 7,5 км. от най-близкия магазин... Тоалетната хартия влиза в списъка за покупки на понеделник.

   Бива ли заради една хартия да си разваляме кефа и най-вече веселата работилницата. О,  ами цялата купчина празни ролки? Пазиме ги за венци, но спешно влизат в употреба.   Какво ли не събираме ние, добре че имаме килер :) :) :) 

   Ами плата, идеално решение са разни омалели блузки на децата и една моя в не-любим кафяв цвят. Хайде милички дребосъци, почваме рязането. Верето е желаеща да разпорцира моята блуза. Доста е сложно обаче, трябва търпение и сръчност.


Вече е готова и при това съвсем сама.



 Взето е решение с празни ролки ще оформим корпуса на тиквата. Пак лоша новина, те са само 16 бр. Това е малко за три тикви, ще се наложи да срежем осем от тях, и ще имаме две по малки тиквички. :)  

 Празните ролки също са голяма хапка, особено ако трябва да се среже когато са от сгънати от две.


 За Дари забавлението едва започва, пробва новите си гривнички. 



   Време за лепене. Стария ми пистолет се счупи, имам нов. Той обаче е малко по-солиден и малко по-трудно се стиска, Верето обаче не се отказва.


 Последна ролка и сме готови, с голямата тиква.



 Лепим вече малките, аз държа по лесно се стиска с две ръце.


 Да допълня за тиквите ще са нужни още шепа есенни листа и няколко клончета.


Плата се реже в кръг, и се придърпва към корпуса от празни ролки. В средата се залепя и там след това се поставя малко клонче за дръжка на тиквата и листа за декорация. 



  





Приятна нова седмица от мен и сръчните ми деца.

4 коментара:

  1. Страхотна креативна дамска бригада- със страхотни идеи! Благодарим ви , че се включихте в предизвикателството -Хелоуин -Хобисимо и за идеите
    , които споделихте с нас!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ихха, че много работливи помощнички! Благородно звиждам - аз имам две момчета и по-скоро гледам да им отнема ножиците от ръцете,че смо тичат с тях.А идеите са страхотни - и тази, и за поличката с паячетета.Продължавайте да се забавлявате!

    ОтговорИзтриване
  3. И тук е чуден резултата на работливи,талантливи ръчички,браво,браво!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Поздрави на малките работни феи! Страхотни сте! Верето идеолог и изпълнител, а Дари "помага" много сладурско :) Благодаря за страхотната идея от нищо, нещо невероятно! Не бих се сетила, а съм убедена всяко дете ще е доволно да направи подобна украса!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...