01 февруари 2012

Просто сърчица



Добре дошли през февруари. Не сте се объркали, това не e кулинарен блог, само кулинарно отклонение. В желанието да се преборя с валентинските ми настроения, реших просто да ги оставя да вилнеят по темета. 
Вчера когато показах тези сърца на брат ми. Той ми написа.
- А, за Трифон Валентин значи, идеални са. Това сланинка с чубрица и червено пиперче ли са ? 
Той знае, че не съм почитателка на месото и намира начин да ме бъзне. 

Поне две седмици ще ви досаждам в розово и романтика.
Шегувам се.
И за да не е ужасно сладникаво, в допълнение до празника ще ви пусна някои от най-красивите ми любовни стихове. Мъничко ме терзае мисълта, дали тук е мястото им. Надявам разнообразието да правилния начин за писане в блог. Защото вече стана от всичко по много, ще ги отделя в самостоятелна страница. 


Но сега да се върнем на тези лесни и много вкусни сърчица. Стремя се да готвя така, че да сме близо до натуралния вид на храната. Обаче,  има две неща които са ми ужасна страст. Едното е сладоледа, а другото е бутер тестото.

Нужните продукти за една голяма тава сърца: 
500 гр. бутер тесто
4броя карамфичета
1ч. л. канела 
2с.л кафява захар
ядките от три ореха

Бутер тестото се разделя на две. От всяко парче точи на правоъгълна кора. 

В хаванче се стриват карамфилчетата. На същото място се счукват и орехите, към това се добавя канелата и захарта. Сместа се разделя на две и се посипва върху двете разточени кори.  
Така готови корите се навиват на ролца в двата дълги края, и след това се нарязват. Долното им ъгълче се изтегля и така се получава връхчето на сърчицето. 
Ако искате да са още по-сладки, точно сега може да посипете сърчицата с още захар. 
Пекът се на 200С за десетина минутки. 


Бързината с която изчезнаха беше умопомрачителна, успях да скрия само тези две чинийки от лакомите пръстчета. 


За край много искам покажа едни Влюбени захарни сърчица които през последните дни се оказаха за мен най-интересното предложение.  Те са дело на  Габи и са толкова, толкова сладки и романтични. Идете и вижте колко лесно се правят. Аз също все още обмислям направата им с децата.


 Поздрави от мен, и розов ден. 




6 коментара:

  1. Иве, успокоих се, че не само аз съм на такава вълна :) Сърчицата са прекрасни! Ще се радвам да споделиш стиховете си, защото разнообразието е хубаво нещо :)
    Много, много благодаря, че си отделила място и на моите захарни сърчица! Трогна ме и ме зарадва наистина! Ще се радвам да ги видя изработени от сръчните ръчички на децата! Прегръдки и много хубав ден пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила Габи, довечера ще варя боза и ако остане малко захар я мятаме на сърчица. :)

      Изтриване
  2. Страхотни сърца! И на Габи гледах, и тези много ми харесват!
    Хич не е вярно, че не е кулинарен блог:)
    Може и по-редичко да публикуваш вкусотийки, но ми скриваш шапката:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не искам да ти скривам шапката Транче, после как ще си намериш из нашите полета, току виж литнала в някое щъркелово гнездо.

      Изтриване
  3. Красиви са и празнични!
    Ще взема някой ден да ги направя ей така от любов;)
    Чакаме следващите розови предложения;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла Мъх, аз надничам при теб, влюбена съм в една червена приказна къща, в шведки стил, кой ли живее там... Поздрави.

      Изтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...