05 юни 2013

Цветя с неизвестно име





   Някой неща нямат имена, имат само предназначение. Да занимават моите ръце и да дарят усмивка.
Ако ме питате на кого съм подарила тези брошки- цвете ще ви кажа, че някак името се е загубено във времето.
Харесвам бляскавите неща, кристалчета Сваровски са ми много любими, затова с голяма радост ги подарям. Когато нещо е ценно за мен, мога да надявам да е ценно и за този на който  го получва. Може би и получателя вече не помни моето име, помни само усещането за изненада и радост.
  Прекрасен ден от мен, днес вали но знам, че и дъжда идва за да даде... любимата ми дъга например. А, кой не харесва дъги? Всяка капчица е веселие, малко кламбуче в локвите.
Вчера минах през всички от тях на път за нощна смяна, а в няколко дори скочих... няколко човека ми се разсмяха. На света смеха и лудите все не стигат. И това е работа като другите работи, да подаряваш усмивки просто ей така само защото вали.













8 коментара:

  1. Ивка, сякаш те видях как щастливо цопваш в локвата и най-чистосърдечно ти завидях! А тези прелестни малки божури ми напомниха за Кари Брадшоу и сцената, в която е с онази ефирна розова рокля, когато автобусът я опръска, минавайки през локва. Усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато живееш на място където 4 дена в седмицата вали, осъзнаваш че не е нежно нищо повече от желание да се радваш, и да си в добро настроение... времето престава да бъде от значение, само усмивките са важни, и прекосените локви. До работата ги минах всичките... какво да се прави, имам гумени ботуши на цветя и с тях мога да си шляпам колкото ми скимни. Поздрави.

      Изтриване
  2. Брошката е много красива и нежна.
    Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И двечките са брошки, при първа възможност ще пробвам да направя пак роза, но от друг плат.

      Изтриване
  3. Поздрав за сътворената и подарена красота,Иве!Мислих за теб,покрай събитията с наводненията...ето,сега откривам тази ефирна прелест и ти се радвам!Приятна вечер на семейството!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Бисе, ние сме високо в планината, и почни никога не ни засягат наводненията, защото дефакто те идват от нас.

      Изтриване
  4. Ох Иве, много са красиви цветята. И приличат на един сорт рози, които са като божури, но не им знам името на сорта. Те са точно толково нежни като цветове и форми. Поздравления за този разкош.
    Прегръдки и целувки от мен.

    ОтговорИзтриване
  5. Нели тази малката розичка е онази която преди време се изгуби на път за твоя дом. Не зная кой я носи, но се надявам да е намерил, а не откраднал. Прегръдки, аз вече нямам от този плат иначе бих направила още една за теб.

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, по тихите пътеки към нашата градина. Всяко ваше посещение е повече от гостуване. Всеки ваш коментар е поздрав. Останете, разгледайте и се почуствайте като у дома... Защото всеки ден е вълшебство, и съм щастлива да го споделя точно сега, точно с вас.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...